Producten

Driftreducerende maatregelen Movento aangepast

Wijziging betreft omzetting naar DRT klasse voor alle toepassingen

Op verzoek van Bayer heeft het Ctgb de driftreducerende maatregelen voor Movento aangepast. Op het oude W6 etiket stonden voor een aantal belangrijke toepassingen enkel individuele maatregelen omschreven in plaats van een DRT klasse. Nieuwe beschikbare technieken met een hogere DRT classificatie zouden hierdoor zijn uitgesloten.

 

Met de recente wijziging is voor alle toepassingen een DRT klasse vastgesteld. Daarnaast zijn voor een aantal fruit- en boomkwekerijgewassen aanvullende DRT mogelijkheden opgenomen. De maatregelen in de laanbomenteelt zijn in overeenstemming gebracht met de wijzigingen van het Activiteiten Besluit per 1-1-2021. Ook is de restrictie “uitsluitend toegestaan vanaf 1 mei” van toepassing voor de volgende gewassen: Appel, peer, kers, pruim en overige pit- en steenvruchten, druif, braam- en framboosachtigen.

 

Nieuw W-nummer: W7

 

Voor verpakkingen met volgnummer W6 zijn geen respijttermijnen vastgesteld.

 

Download hier de meest recente versie van DRT (Drift Reducerende Technieken) lijst en voor een actueel overzicht van de DRD (Drift Reducerende Doppen) lijst.

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.