Producten

Week 28

Week 28

Opgaande lijn houdt aan

Nr 14 | 16 juli

 

 
De afgelopen week hebben we milde temperaturen gehad. Bij deze temperaturen gedijt de luizenpopulatie goed en hierdoor zien we de aantallen op de meeste locaties stijgen.

 

De koploper met het hoogste aantal bladluizen is deze week de locatie Lemelerveld (Overijssel) met 125 bladluizen. De vangplaten in het Noord Hollandse Callantsoog behaalde deze week de laagste score met 9 bladluizen.

 

 

 

De voorjaarsbloeiers worden volop geoogst. Hierdoor stoppen we op diverse locaties met de monitoring. De locaties: Ens en Norg zijn gestopt. De locatie Ens is aangepast naar Blesdijke (FR) en Norg is aangepast naar Steenbergen (NB).  We proberen op zoveel mogelijk locaties te blijven monitoren en gaan vanaf heden alleen verder met de zomerbloeiers. Deze week hebben we nog 11 locaties.
 
De weersvoorspellingen voor a.s. week lijken gunstiger en er wordt minder neerslag verwacht. In het oosten en zuiden van het land is -en was het behoorlijk nat. Met dit weertype is het niet altijd makkelijk om in het schema te blijven. Zorg dat u de juiste strategie toepast in deze uitdagende periode. 
 

 

 
*Let op: Virusoverdracht kan al plaatvinden vanaf het moment dat de eerste luizen aanwezig zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 2-3 weken voordat de eerste luizen gevangen worden er al een risico is op virusoverdracht.
Deze luizenmonitoring komt tot stand door het wekelijks waarnemen van vangplaten in de verschillende teeltregio’s. Dit overzicht geeft een algemeen beeld van de luizendruk per regio. Analyse van de vangplaten wordt uitgevoerd door De Groene Vlieg. De luizenmonitoring is een gezamenlijk initiatief van Bayer Crop Science en CAV Agrotheek. 
 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.