Terug
Alle middelen hard nodig tegen bladschimmels
sluiten

Suikerbieten Koerier 2018

Nieuw: Weedscout

Bayer lanceert een nieuwe onkruidherkennings-app: Weedscout. De app is ontwikkeld om telers te helpen bij het identificeren van onkruiden. Een foto maken van het onkruid is daarvoor voldoende.

Weedscout

WEEDSCOUT werkt op basis van zelflerende algoritmen. Dit betekent dat de onkruidherkenning verbetert bij elke foto die wordt ontvangen. Of anders gezegd: hoe meer foto's er in de databank komen, hoe zekerder de uitkomst wordt. WEEDSCOUT richt zich op vroege groeistadia van alle relevante onkruiden. Op dit moment kunnen 61 verschillende onkruiden (met in totaal 30.000 beelden) goed worden herkend. Doel is om dit aantal - en ook de groeistadia - de komende jaren verder uit te breiden. Dat kan met uw hulp... doet u mee?

ZO WERKT HET:
• fotografeer alleenstaande, jonge onkruiden (2-4 bladstadium)
• fotografeer breedbladigen van bovenaf en grassen van opzij
• verstuur de foto
• binnen enkele seconden volgt het resultaat.

WEEDSCOUT toont meerdere resultaatopties, waarbij het meest waarschijnlijke resultaat bovenaan staat. De mate van zekerheid wordt weergegeven met één, twee of drie sterren. Drie sterren staat voor een zeer hoge waarschijnlijkheid. Van elk onkruid is een databank aangelegd een met uitgebreide achtergrondinformatie. Ook kan de locatie van elk onkruid via GPS-data worden vastgelegd, waardoor deze gemakkelijk terug is te vinden.

WEEDSCOUT is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google play.
WEEDSCOUT is onderdeel van Xarvio® , de nieuwe merknaam van Bayer voor activiteiten op het gebied van digitale landbouw

Weedscout is ontwikkeld om telers te helpen bij het identificeren van onkruiden

+Colofon