Producten

Vrijstelling voor Batavia in suikerbieten

Goed nieuws voor bietentelers!

Batavia heeft een 120 dagen vrijstelling gekregen ter bestrijding van bladluizen in suikerbieten. Deze vrijstelling geldt van 15 april tot 13 augustus 2020.

Batavia (werkzame stof spirotetramat) is een dubbel systemisch insecticide, behorend tot de groep van de keto-enolen. Het wordt opgenomen in de plant en door de gehele plant naar boven én naar beneden getransporteerd. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge onbehandelde bladeren en andere moeilijk bereikbare delen van de plant (zoals wortels) beschermd zijn. Batavia is feitelijk het enige middel dat ook de nieuwe groei beschermt.

Batavia bestrijdt jonge zuigende insecten. Op volwassen, volgroeide insecten, kan de werking onvoldoende zijn omdat deze minder voedsel opnemen en weinig tot geen nieuwe celmembranen en vetten meer aanmaken.

Batavia werkt in bieten tegen zowel de groene perzikbladluis als ook de zwarte bonenluis. Eventueel aanwezige trips wordt ook bestreden. Belangrijk voor een goede werking is een actieve groei van de bieten. Dit vormt de basis voor een goede opname en transport in de gehele plant.

De adviesdosering van Batavia is 0,45 l/ha. Het mag in suikerbieten twee keer per teeltseizoen worden toegepast met een interval van 14 dagen. Gebruik minimaal 300 liter water per ha.

Batavia heeft een gunstig nuttigen profiel.

 

Bekijk hier het WG voor Batavia in suikerbieten:

Vrijstelling_Batavia suikerbieten 2020 WG

 

Telers die gebruik maken van deze vrijstelling van Batavia in suikerbieten moeten bovenstaande bestand bewaren in hun administratie of in hun bestrijdingsmiddelenkast. Gebruik gewasmiddelenbescherming veilig. Lees voor gebruik altijd eerst het etiket en de product informatie.