Producten

Met Serenade rondom de wortel maakt Pythium weinig kans

De nieuwe komkommerplanten staan er weer in, de hoogste tijd om preventief Serenade te druppelen!

In de komkommerteelt vraagt Pythium volop aandacht, mede door het warme weer van de achterliggende en komende weken. De stijgende mattemperatuur verhoogt de kans op de ontwikkeling en besmetting door Pythium. 

Door planten preventief te behandelen met Serenade wordt er een natuurlijke barrière gevormd rondom de wortel waardoor Pythium nauwelijks kans krijgt om de plant te infecteren.

 

Afb. Pythium bij komkommer

 

De sporen in de formulering van Serenade laten de bacterie Bacillus amiloliquefaciens QST 713 koloniseren op de wortels. De bacterie maakt gebruik van wortelexudaten die plantenwortels uitscheiden. Zolang de wortels groeien, zal Serenade doorgaan met kolonisatie van de wortels.

Tijdens deze ontwikkeling worden lipopeptiden gevormd die de plantenwortels beschermen tegen schimmelziekten, zoals Pythium en Fusarium. Ook zien we in proeven en in de praktijk dat een aantasting door bacteriën kan worden voorkomen.

 

Advies en dosering

  • Toepassen kort na planten
  • Tijdens toepassen bij voorkeur een dag stoppen met ontsmettingsmiddelen als bv. waterstofperoxide
  • Druppelen van Serenade in de komkommerteelt is 5 L/ ha.

 

Mogelijkheden Serenade

Serenade kan op vrijwel elke mogelijke wijze toegepast worden en in heel veel teelten worden ingezet ter bestrijding van bacteriën en schimmels. Daarnaast zien we dat door worteltoepassingen met Serenade voedingselementen beter worden opgenomen, opbrengsten positief gestimuleerd worden en de plant weerbaarder is tegen abiotische stress.

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina 'Tijd voor Komkommer' voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op onderstaand logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.