Terug
BIETEN - Opnieuw vrijstelling voor Batavia in bieten
Volgende
FLiPPER - 'FLiPPER en Dynex een zekere combinatie'
sluiten

Akkerbouw Koerier Mei 2022

CHALLENGE - 'Etiket Challenge flink uitgebreid'

Het herbicide Challenge (aclonifen, 600 g/l) heeft onlangs een flinke etiketuitbreiding gekregen. Voortaan is het ook inzetbaar in de teelt van veldbonen (peulvruchten), vlas (vezelvlas en lijnzaad voor zaadproductie), pastinaak, eerstejaars plantuien, tweedejaars plantuien, zilveruien, picklers, sjalotten, knoflook, dille, koriander, peterselie, karwijzaad en zomerbloemen. Challenge was al toegelaten in aardappelen, droog te oogsten erwten, veldbonen (silage), doperwten, wortelen, zonnebloemen en knolselderij.

Challenge is nu ook toegelaten in plantuien.

De uitbreiding van de toelating is aangevraagd door ZLTO met ondersteuning van de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen. De uitbreidingen komen op het W8 etiket. Het huidige W7 etiket mag normaal worden opgebruikt en heeft geen aflever- en opgebruiktermijn.

 

Challenge staat al vele jaren bekend om zijn sterke werking tegen onkruiden als melganzevoet en uitstaande melde, maar heeft ook een goede werking tegen bingelkruid, duivekervel, herik, kleine brandnetel en muur.

 

Let op: er is voor deze derden-uitbreiding geen werkzaamheids- en fytotoxiciteit-onderzoek uitgevoerd. Het is daarom raadzaam om eerst een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.
 

 

Meer informatie?
 
Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.
 
 
 
 
 
 
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.
+Colofon