Producten & Oplossingen
keyboard_arrow_rightGewasbeschermingkeyboard_arrow_rightHerbicidenkeyboard_arrow_rightChallenge®
Herbiciden
Challenge®
Herbicide in aardappelen en diverse andere akker- en tuinbouwgewassen.
600 g/l aclonifen
Werkingswijze
Challenge bevat de werkzame stof aclonifen. Het middel heeft een breed werkingsspectrum en zéér sterke bodemwerking en werkt onder zowel droge als vochtige bodemomstandigheden. De werkzame stof vormt als het ware een filmlaag over de grond.
Andere gespecificeerde instructies
Attentie
Voorkom naast drift ook verstuiving naar gevoelige gewassen.
Na bereiding van de spuitvloeistof deze direct verspuiten en continu intensief roeren.
Voorkom het optreden van bezinksel.
Toevoegen van olie aan de tankmix kan leiden tot verstopping.
Reinig de spuitmachine direct na toepassing met bv. Primaclean.
Belangrijke aanvullingen op het wettelijk gebruiksvoorschrift voor specifieke gewassen
Wortelen
Bij wortelen is het optreden van enige gewasreactie in de vorm van geelverkleuring niet geheel uitgesloten. Toepassing op lichte en
humusarme gronden vergroot de kans op gewasreactie. Verlaag de dosering op lichte gronden. Afdekken van peen met vliesdoek of folie
na een toepassing met Challenge wordt ontraden.
De na opkomst toepassing uitvoeren vanaf het tweede echte bladstadium.
Knolselderij
Toepassen in knolselderij nadat de planten zijn aangeslagen.
Droog te oogsten erwten, veldboon (voor ensilage) en doperwt
De erwten en veldbonen moeten tenminste 3 cm diep worden gezaaid. De toepassing dient direct na het zaaien plaats te vinden.
Bij toepassen in doperwten: maximaal 2 L/ha toepassen op gronden met minder dan 20% slib en/of met maximaal 2-3,5% organische
stof, alsmede op lössgronden, en maximaal 3 L/ha toepassen op gronden met 20-35% slib en/of maximaal 2-5% organische stof.
Veiligheidsaanbevelingen bij herbetreding
Na een gewasbehandeling uitsluitend herbetreden nadat de spuitvloeistof is opgedroogd. Werkzaamheden kunnen vervolgens worden uitgevoerd zonder gebruik van beschermende maatregelen.
Overige informatie
Resistentiemanagement herbiciden
Onkruiden kunnen bij herhaaldelijk gebruik resistentie ontwikkelen tegen producten met hetzelfde werkingsmechanisme. Pas daarom geïntegreerde praktijken voor onkruidbeheer toe. Gebruik meerdere herbicide werkingsmechanismen met overlappende onkruidspectra binnen de teelt maar ook in de vruchtwisseling om de werkzaamheid te verhogen op bijzondere onkruidsoorten, die onvoldoende worden
bestreden. Maak landbouwmachines tijdig schoon. Gebruik waar nodig cultuurmaatregelen (ploegen, zaaitijd, enz.) en vruchtwisseling.
Voorkom insleep van buitenaf. Neem voor meer informatie over resistentiemanagement contact op met uw adviseur.
Voorkomen emissie
Raadpleeg de “Toolbox Emissiebeperking” op www.toolboxwater.nl voor meer informatie over alle vormen van emissies naar oppervlaktewater, zoals het voorkomen van afspoeling, het verwerken van restanten en de reiniging van machines.