Producten

Challenge vanaf nu toegelaten in groot aantal kleinere teelten

De toelating is tot stand gekomen met ondersteuning van de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen

Challenge was tot nu toe toegelaten in aardappelen, droog te oogsten erwten, veldbonen (ensilage), dopertwen, wortelen, zonnebloemen en knolselderij. De herbicide Challenge wordt vooral geroemd om zijn sterke werking tegen onkruiden als melganzevoet en uitstaande melde maar heeft ook een goede werking tegen bingelkruid, duivekervel, herik, kleine brandnetel en bijvoorbeeld muur.


De
uitbreiding van de toelating van Challenge is aangevraagd door ZLTO met ondersteuning van de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen. Het betreft een uitbreiding in de teelt van veldbonen (peulvruchten), vlas (vezelvlas en lijnzaad voor zaadproductie), pastinaak, eerstejaars plantuien, tweedejaars plantuien, zilveruien, picklers, sjalotten, knoflook, dille, koriander, peterselie, karwijzaad en zomerbloemen.

 

Er is voor deze derdenuitbreidingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

 

De uitbreidingen komen op het W8 etiket. Het huidige W7 etiket mag normaal worden opgebruikt en heeft geen aflever- en opgebruiktermijn.

 

Meer informatie?

 

Meer informatie is binnenkort beschikbaar op www.agro.bayer.nl en op de site van het Ctgb.

 

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

    

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.