Geen grote woorden, maar stap voor stap naar een duurzamere aardbeienteelt. Dat is het hoofddoel van het vergroeningsproject dat afgelopen jaar bij Genson Group in Sint-Oedenrode is ingezet. Na een succesvol eerste seizoen – waarbij biologische middelen als Serenade en FLiPPER Plus een stabiele bijdrage hebben geleverd aan de ziekte- en plaagbeheersing – ligt de focus nu op finetunen, ervaring opdoen in meerdere rassen én opschalen naar de praktijk.
Hoe zo’n duurzamere teelt in de hele keten vorm moet krijgen, werd onlangs op de proeflocatie besproken door Crop Advisor Stefan van Heist van Bayer en R & D Manager Rob Wessels van Bakker Barendrecht (toeleverancier voor Albert Heijn). ,,Wat hier gebeurt is gewoon hartstikke mooi! Samen met de praktijk toewerken naar een duurzamere, maar tegelijkertijd ook volhoudbare teelt met rendement voor telers. Dat is precies wat wij willen’’, zegt Wessels.
Rob Wessels (links) is Manager Research & Development bij Bakker Barendrecht (de exclusieve leverancier van groenten en fruit voor Albert Heijn). Ook is Wessels lid van het expertteam zomerfruit (o.a. aardbeien) dat strategische plannen voor maakt deze teeltgroep. Stefan van Heist (rechts) is Crop Advisor Vollegrondsgroenten en Aardbeien Bij Bayer