Producten

Zachtrot en Penicillium in lelie

Voorkom Penicillium schade in de bewaring van leliebollen

Voordat de Penicillium zich ontwikkelt, wordt er vaak eerst zachtrot geconstateerd. Een leliebol die door Penicillium is aangetast, geeft in de broeierij een lichtere tak of kan zelfs uitvallen en niet tot ontwikkeling komen.

 

 

Aandachtspunten

Om Penicillium te voorkomen zijn er een paar belangrijke aandachtspunten:

  • Rooi uitsluitend volledig afgestorven bollen 
  • Voorkom beschadiging tijdens het oogst en verwerkingsproces. 
  • Bewaar de bollen onder de juiste omstandigheden, koud en vochtig. Let wel, Penicillium ontwikkelt ook door bij temperaturen onder 0 graden Celsius

 

Onderzoek

In afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan door Bayer Crop Science en Agrifirm-GMN naar de werking van Previcur Energy op zachtrot en Penicillium.

We zien een behoorlijke reductie van zachtrot en Penicillium bij het gebruik van Previcur Energy in de bolontsmetting van leverbare lelies.

 

 

 

Productinformatie

Previcur Energy is een systemisch fungicide en heeft een zeer snelle aanvangswerking. Het middel heeft zich bewezen als zeer effectief in het bestrijden van Pythium en Phytophthora.

Previcur Energy is vloeibaar en bevat twee werkzame stoffen, namelijk fosetyl en propamocarb. Fosetyl is een actieve stof uit de chemische groep fosfonaten (frac code P07) en propamocarb een actieve stof uit groep van  decarbamaten (frac code 28).

De combinatie van twee verschillende stoffen met geheel verschillende werkingsmechanismen zorgen voor een dubbel effectieve en trefzekere werking die niet gevoelig is voor de ontwikkeling van resistentie.

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina " Tijd voor Lelie" voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op onderstaand logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.