Producten

Voorkom rupsenvraat in het fruit

Bespuiting met XenTari actueel nu er meer bladmassa aanwezig is en temperaturen oplopen

Er komt beter weer aan met hogere temperaturen en meer zon, hét moment om de rupsen in de fruitteelt te bestrijden met Xentari. De jonge bladrollers die ingespinseld door de winter zijn gekomen, zijn nu actief en starten met vreten aan de groene delen. Dat is het moment om te starten met een bespuiting XenTari.

 

Voor een effectieve bestrijding met Xentari is het belangrijk dat er wordt gespoten op een zonnige dag met veel instraling zodat de jonge rupsen actief zijn en vreten aan de groene delen. Door die vreterij krijgen ze de actieve bestanddelen van Xentari binnen waardoor de rupsen effectief worden bestreden.

 

Afb. 1 jonge rups

 

Pas de behandeling nu zo spoedig mogelijk toe onder goede weersomstandigheden: als de zon volop schijnt en het blad en hout warm worden gemaakt. Jonge rupsen worden veel effectiever bestreden dan oude rupsen.

 

Xentari bevat één van de meest effectieve bacteriestammen Bacillus thuringiensis subsp. Aizawai stam ABTS-1857 welke beschikbaar is voor de fruitteelt door het brede toxineprofiel.

 

Toepassing

Pas Xentari toe met een normaal watervolume (250 L water per ha). Xentari kan worden gemengd met andere middelen en de bespuiting kan dus worden gecombineerd met de schurftbestrijding. Afhankelijk van de druk van de diverse rupsen in de boomgaard is het advies om de bespuiting met Xentari na 7 dagen te herhalen.

 

Advies 

  • Appel: dosering 0,1% met een maximum 1,5 kg/ha Xentari
  • Peer: dosering 0,1% met een maximum 1,2 kg/ha Xentari

 

Voordelen

  • Middel van natuurlijke oorsprong
  • Bestrijdt rupsen effectief
  • Volledig veilig voor nuttige insecten en bestuivers
  • Kan ook worden ingezet in de biologische teelt
  • Geen MRL

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.