Producten

Fungicide Propulse toegelaten in aardappelen

Het Ctgb heeft toelating verleend voor het gebruik van de fungicide Propulse in aardappelen. Dat is heel goed nieuws voor akkerbouwers!

Met Propulse krijgen aardappeltelers een ijzersterk middel ter beschikking in de strijd tegen een breed spectrum aan schimmels, zoals Alternaria. Het middel werkt zeer goed tegen zowel Alternaria Solani en Alternaria Alternata.

Propulse heeft een goede nevenwerking tegen Sclerotinia. Dit resulteert in duidelijke meeropbrengsten. Omdat Propulse de 2 actieve stoffen fluopyram en prothioconazool bevat, past het prima in het kader van goed resistentiemanagement.

De adviesdosering van Propulse is 0,4 l/ha en het mag 2 keer per teeltseizoen worden ingezet en in maximaal 50% van het aantal toepassingen tegen Alternaria. De minimale interval is 10 dagen en de wachttijd voor de oogst 3 weken. Propulse kan gemengd worden met middelen tegen Phytophthora en met insecticiden. Propulse mag ook worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden en heeft geen specifieke eisen wat betreft driftreductie (DRT).

Foto: Alternaria in aardappelen

 

Meer informatie?

Klik op de onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie