Producten

Perenknopkevers ontwaken uit zomerrust

Aantasting kan zorgen voor forse oogstreductie volgend seizoen

De eerste perenknopkevers ontwaken uit hun zomerrust...  Dit is hét moment om een bestrijding uit te voeren op de percelen met een historie van aantasting door de perenknopkever.

Ter controle kan men op perceelsniveau een klopmonster nemen om de aanwezigheid van de perenknopkevers waar te nemen.

  

 

Afb: Voorjaar: zware aantasting perenknopkever, vrijwel geen bloesem in de peren

 

Bestrijding

De volwassen perenknopkever legt zijn eieren in de bloemknoppen. Uit de eieren komt een larve die vervolgens overwintert. De larven van de perenknopkever voeden zich met bloemknoppen met als gevolg dat deze niet tot ontwikkeling komen. Dit zorgt voor een forse oogstreductie in het volgende seizoen.   

De toelating van Calypso is vervallen en daarom is het advies om een bestrijding uit te voeren met Sivanto Prime. Dit insecticide heeft een sterke keverwerking.

 

Dosering

De dosering van Sivanto Prime voor de bestrijding van de perenknopkever is 0,9 L/ha. Houd er rekening mee dat Sivanto Prime in de perenteelt een toelating heeft voor 1 toepassing per 24 maanden. Voer de bespuiting uit op een zonnige dag, dan zijn de kevers het meest actief.

 

Veiligheidstermijn

Houd bij de bespuiting rekening met de eventuele fruitrassen welke nog niet geoogst zijn. Dit i.v.m. residu en veiligheidstermijn. Sivanto Prime heeft een veiligheidstermijn van 14 dagen.

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina "Tijd voor Peer"voor een complete overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer!

Klik op het onderstaande logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.