Producten

Sivanto Prime: vanaf nu een bredere toelating in de vollegrondsgroenten

Effectief tegen bladluizen in erwten, bonen en koolgewassen

Sivanto Prime was al toegelaten in allerlei tuinbouwgewassen tegen een breed scala van zuigende insecten. Nu is dit insecticide ook toegelaten in erwten, bonen en koolgewassen m.u.v. Chinese kool. Het middel past uitstekend in een geïntegreerd systeem en is veilig voor de meeste nuttige insecten.

Sivanto Prime is vloeibaar en bevat flupyradifurone 200 g/l, een werkzame stof uit de nieuwe chemische subgroep 4D van de butenolides.

 

Wat maakt Sivanto Prime zo effectief?

  • Zeer snelle aanvangswerking
  • Directe contactwerking; knockdown effect
  • Door zowel de translaminaire en systemische eigenĀ­schappen worden goed verscholen insecten bestreĀ­den. Dit maakt Sivanto Prime o.a. zeer geschikt voor gesloten (kool)gewassen en / of gewassen met een dik blad.
  • Sivanto Prime heeft een snelle aanvangswerking, de voedselopname wordt snel gestopt en daardoor ook de virusoverdacht. Na 2 dagen is er grote afdoding van de bladluizen bereikt!
  • Bestrijdt een breed spectrum aan zuigende insecten

 

Koolgewassen

Sivanto Prime is breed inzetbaar tegen bladluizen in alle koolteelten behalve Chinese kool. Het is dus toegelaten in spruitkool, sluitkool (zowel rode kool, gele- en groene savooie kool, spitskool, witte kool), bloemkool, broccoli, boerenkool en koolrabi.

 

Erwten en bonen (vers en droog te oogsten)

Nu ook toegelaten in (vers en droog te oogsten) erwten en bonen. Het is inzetbaar in erwten en bonen met én zonder peul (zoals conservenerwten, stamslabonen en tuinbonen), droge erwten, bruine bonen en veldbonen (silage).  Dit alleen al maakt Sivanto Prime uniek. Want er zijn bijna geen luizendoders toegelaten in deze gewassen!

 

Advies

Bestrijding van bladluizen (o.a. Groene perzikluis, Erwtebladluis en Melige koolluis).

Kijk voor overige toepassingen op het etiket.

 

Export naar het Verenigd Koninkrijk (m.u.v. Noord-Ierland) na de Brexit.
In verband met de Brexit is er nog geen MRL in het VK (m.u.v. van Noord-Ierland) voor de nieuwe gewassen op het Sivanto etiket zoals aardappelen, erwten en bonen (vers en droog te oogsten) en koolgewassen (m.u.v. Chinese kool). Deze is wel vereist om de betreffende gewassen in het handelsverkeer naar het VK te mogen brengen. De geoogste producten uit deze teelten kunnen vooralsnog dus niet naar deze bestemming  (m.u.v. Noord-Ierland) geëxporteerd worden. We verwachten dat deze MRL’s in 2023 worden vastgesteld maar het exacte moment is nu nog niet bekend.

 

Meer informatie?

Meer informatie over de toepassing in deze teelten kunt u vinden op onze gewaspagina 'Tijd voor Vollegrondsgroenten' 

Klik op onderstaand logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.