Producten

Bijeenkomst op 10 mei: De gereedschapskist van de teler staat onder druk, de sleutel ligt in Europa

Meld u nu aan, er zijn nog maar een paar plaatsen vrij

De gereedschapskist van de teler staat onder druk. Europese wet- en regelgeving en de uitvoering daarvan maken innovatie steeds lastiger. Op 10 mei willen Annie Schreijer-Pierik, Joris Baecke (portefeuillehouder plantgezondheid bij LTO), Maritza van Assen  (directeur van Nefyto) Niels Louwaars (directeur van Plantum) en Hinse Boonstra (agricultural affairs manager bij Bayer), met u in gesprek gaan over hoe we in Europa de gereedschapskist van de teler gevuld kunnen houden.

 

U bent hier van harte voor uitgenodigd op de Bayer Forward Farm in Abbenes.

 

Een goed gevulde gereedschapskist is noodzakelijk voor verantwoorde geïntegreerde teelten. Teelten waarmee we de uitdagingen op het gebied van verduurzaming van de landbouw kunnen aangaan. Het gaat hier bijvoorbeeld om het behoud van een goed inkomen van de boer en mooie, gezonde en betaalbare producten voor de consument. Maar ook om het zuinig omgaan met schaarse grondstoffen en land, de zorg voor schoon water en een schone bodem en lucht en de bescherming van de biodiversiteit.

 

Innovaties in de veredeling, de precisielandbouw en de gewasbescherming bieden prachtige kansen om de gereedschapskist van de teler te versterken en te werken aan verdere verduurzaming. Denk daarbij aan nieuwe plantenrassen, het door precisie optimaliseren van de teelt in tijd, plaats en hoeveelheid en de inzet van innovatieve gewasbescherming. Het benutten van deze kansen is in Europa helaas geen vanzelfsprekendheid meer. Innovaties in zowel de veredeling als de gewasbescherming lopen stuk op de huidige regelgeving en politieke onenigheid. De gereedschapskist wordt hierdoor leger. Op 10 mei gaan we daarom op zoek naar oplossingen.

 

Programma:

14:00 uur Inloop met koffie en thee

14:30 uur Welkom

14:50 uur Inleidingen:

  • Joris Baecke - Welke gereedschappen hebben telers nodig?
  • Hinse Boonstra -  Kansen in kennis en innovatie.
  • Maritza van Assen - Europese uitdagingen voor innovatie in de gewasbescherming.
  • Niels Louwaars - Europese uitdagingen voor innovatie in de veredeling.
  • Annie Schreijer-Pierik - Hoe kunnen we in Europa meer ruimte krijgen voor innovatie?

15:50 uur Pauze

16:20 uur Paneldiscussie ‘Hoe houden we de gereedschapskist gevuld?’. Wat moeten het Europarlement, het bedrijfsleven en de telers doen om de gereedschapskist gevuld te houden?

17:00 uur Borrel

 

Locatie parkeren:

Kranenburg, Rijnlanderweg 1637, 2153 KH  Nieuw-Vennep

 

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is op basis van volgorde van aanmelding.