Producten

 

Ook hier geldt weer het vergelijk met de humane gezondheid; we maken allemaal dankbaar gebruik van medicijnen die ons in veel gevallen van onze kwaal afhelpen. De medicijnkast van de boer bevat verschillende middelen;

  • Biologische gewasbeschermingsmiddelen; producten van natuurlijke oorsprong. Meer en meer zien we dat er middelen beschikbaar komen die bestaan uit bijvoorbeeld bacteriën, schimmels of plantenextracten, die kunnen worden ingezet om ziekten en plagen in het gewas te bestrijden. Het voordeel van deze middelen is dat ze gemiddeld genomen een lagere impact op het milieu hebben, nadeel is er voor veel plagen vooralsnog geen biologische oplossing beschikbaar is en dat de effectiviteit van deze middelen soms minder betrouwbaar is. Bayer investeert veel in de ontwikkeling van dit type gewasbeschermingsmiddelen en heeft inmiddels een mooi portfolio beschikbaar.

 

  • Chemische oftewel synthetische gewasbeschermingsmiddelen; middelen uit het ‘laboratorium’. De grootste groep beschikbare middelen.

 

  • Mechanisch of technologisch; variërend van het ouderwetse schoffelen tot het met uiterst geavanceerde GPS en sensor gestuurd autonome apparatuur die afwijkende of zieke planten of onkruiden verwijderd of bestrijdt.