Producten

Duurzaamsheidquiz

Net als met persoonlijkheidstesten zijn ook duurzaamheidspersonages een versimpeling van de werkelijkheid. In werkelijkheid zijn mensen gelukkig genuanceerder. Toch helpt het wel om een idee te hebben hoe iemand in een discussie staat en wat de achtergrond is van bepaalde argumenten. De dimensies intensief-extensief en innovatief-conservatief zijn grotendeels landbouwkundige opties en hebben te maken met de inrichting van het land. Ook zijn hier veel tussenvormen mogelijk.

Dit ligt anders bij de tweedeling wel of geen moderne inputs. Dit is veel meer een binaire vraag en heeft voor sommige mensen een filosofische betekenis. Mensen die het gebruik van moderne inputs afwijzen hebben vaak een romantisch wereldbeeld waarbij op lange(re) termijn het gebruik van moderne inputs uitgefaseerd moeten worden. Je zou deze quiz ook kunnen spelen met de vraag hoe de landbouw er over 50 of 100 jaar uit zou moeten zien. Waarschijnlijk is er dan een verschuiving naar de idealistische personages.

De duurzaamheidssuperheldenquiz geeft voorbeelden van politici die een bepaald personage vertegenwoordigen. Maar evengoed kunnen de verschillende perspectieven gekoppeld worden aan kranten en nieuwsberichten. Eigenlijk zie je deze perspectieven terug in heel veel uitingen over de landbouw.

We zouden het leuk vinden om voorbeelden te ontvangen van duurzaamheidssuperhelden. Dit kunnen personen zijn of media berichten. Wil je hierover meedenken? Stuur een berichtje aan christy.vanbeek@bayer.com of post een bericht met #duurzaamheidssuperheldenquiz.