Producten

Sivanto Prime hét nieuwe correctiemiddel tegen bladluis in niet-grondgebonden sierteelt

Veel zon, warme temperaturen en snel groeiende gewassen: ideaal voor de insecten als bladluizen.

Sinds april jl is Sivanto Prime toegelaten in Nederland en een van de grote voordelen van Sivanto Prime is  de snelle aanvangswerking. Binnen twee uur is een afname van het zuigen van de luis waar te nemen en neemt de afscheiding van honingdauw sterk af. Na enkele uren zijn de eerste dode luizen zichtbaar en binnen twee dagen is de maximale afdoding bereikt. Daarnaast is Sivanto Prime veilig voor de meeste nuttigen insecten.

In onderstaande video meer uitleg over de werking op wittevlieg en luis

Advies Sivanto Prime:

Start de bestrijding van bladluizen bij een beginnende aantasting. Dosering 50 ml/ 100 L water met een maximale hoeveelheid water van  1500 L/ha (bedekte teelt)

Na twee toepassingen afwisselen met een middel uit een andere  chemische groep.

Lees voor het gebruik van Sivanto Prime het etiket zorgvuldig door.

Samenvatting Sivanto Prime:

  • Sivanto Prime heeft een breed werkingspectrum tegen een brede reeks aan zuigende insecten zoals wittevlieg (kas- en tabakswittevlieg), bladluis, wol-, dop- en schildluis, cicaden,  wantsen en trips.
  • Sivanto Prime is effectief tegen nymfen/larven als volwassen stadia. Bij bestrijding van trips altijd hommelvoeding toevoegen.
  • Sivanto Prime is veilig voor de meeste nuttige insecten en mag in bloeiende gewassen worden toegepast.
  • Sivanto Prime heeft een snelle aanvangswerking door middel van contactwerking en wordt door het blad opgenomen, waarna de actieve stof zich verplaatst in de richting van de sapstroom.