Producten

Proevenplatform Lelystad in vollegang

Terugblik op de eerste week van de excursieperiode

De eerste week van de excursieperiode naar het proevenplatform in Lelystad is voorbij gevlogen. We mochten veel enthousiaste bezoekers ontvangen en kregen te maken met zeer uiteenlopende weersomstandigheden. We begonnen zonnig, kregen in het midden van de week te maken met fikse buien en hebben vrijdag de week gelukkig weer droog mogen afsluiten.

Na een drukke voorbereidingsperiode was het afgelopen maandag zover, de rondleidingen konden van start gaan. De hele week hebben we zowel in de ochtend als in de middag onze relaties mogen ontvangen. Op woensdag- en donderdagavond hebben verschillende studieclubs en telersverenigingen een bezoek gebracht aan het platform. Op maandag en dinsdag hebben we kunnen genieten van het prachtige weer. Niet te warm, een mooi zonnetje, ideaal weer voor een bezoek aan het platform aldus de bezoekers.

Het hele land zat te wachten op de regen die woensdag viel. In Lelystad regende het echter woensdagochtend even zo hard dat de rondleiding later van start is gegaan. Met een extra kop koffie in de tent was het wachten op een droger moment. Zowel op woensdag als donderdag waren de paraplu's hard nodig! Door de regen staan de gewassen en proeven er nu wel heel mooi bij!

Ook deze week gaan de rondleiding weer door. Op 6 juli hebben we nog een inloopmiddag vanaf 13:00 uur. Wilt een kijkje komen nemen op het proevenplatform dan bent u van harte welkom! Hieronder een korte impressie van de eerste week.

Afb.1. Maandagmorgen, met mooi zonnig weer, de multweedproef mais bekijken.

 

Afb.2. Onkruidbestrijding met Betanal maxxPro. Hier zijn speciaal onkruiden voor gezaaid.

 

Afb.3. Tijdens de regen met paraplu langs diverse aardappelproeven met o.a. Royal MH, Moncereen Pro en Sencor.

 

Afb.4. Onkruidbestrijding granen, nu ook mogelijk met Atlantis Star en Cossack Star.