Producten

Infectiekans schimmelziekten in uien is hoog!

Fandango breed tegen schimmels, ook valse meeldauw

Met alle aandacht die de aanpak van trips vergt, zouden we bijna vergeten dat ook de ziektebestrijding vroeg in de teelt bepalend is voor de te behalen opbrengst. De eerste meldingen van valse meeldauw komen binnen en in meerdere regio’s zijn de infectiekansen voor bijna alle schimmelziekten in uien deze week hoog geweest! Ook voor de komende dagen lijkt dat het geval. De inzet van Fandango is nu de beste basis voor zekerheid en kwaliteit.

Breedstwerkende fungicide in de uienteelt

Vanaf bolvorming is Fandango veilig inzetbaar en in een afwisselschema met bijvoorbeeld Luna Experience + mancozeb staat u in de strijd tegen schimmelziekten direct met 4-0 voor!

Scoreverloop:

1-0: Fandango behoort preventief ingezet tot de sterkste middelen tegen valse meeldauw

2-0: Fandango geeft een uitstekende bescherming tegen bladvlekkenziekte

3-0: Fandango zet Stemphylium buitenspel en heeft een nevenwerking op koprot

4-0: Fandango in het schema draagt bij aan de hoogste opbrengst van de beste kwaliteit

Greening

Sinds de komst van breedwerkende middelen in de uienteelt kennen we de term ‘greening’. Dit begrip staat voor gezonder en groener loof wat leidt tot een hogere productie. Dat hierdoor het gewas te lang groen zou blijven is beslist onjuist! Zowel onderzoek als praktijk wijzen al jaren uit dat uw gewas niet later strijkt en de ui niet later afrijpt, terwijl opbrengst en kwaliteit sterk verbeteren.

De adviesdosering van 1,25 l/ha aanhouden bij (hoge) druk van de genoemde ziekten. Indien mancozeb wordt toegevoegd ter bestrijding van valse meeldauw kan de dosering worden verlaagd naar 1 l/ha. Geen hulpstoffen toevoegen.

In de onlangs verzonden gewasfolder uien vindt u een uitgebreide beschrijving van alle ziekten en plagen in uien. Kies voor de juiste aanpak. Kies voor Fandango!

 

Afb. 1 Bayer Crop Science platform Lelystad 2015: aantasting valse meeldauw


Save