Producten

Benut de vele voordelen van onkruidbestrijding in het najaar

Bespaar tijd en geld met Herold in wintergraan

Tarwe en gerst in het bouwplan is voor zowel de structuur als de organische stofbalans van de bodem een prima zaak. Ook kan het (wortel)onkruid dan weer eens goed aangepakt worden.

Voor dat laatste is een najaarstoepassing met Herold de beste strategie.

  • Herold bestrijdt probleemonkruiden uitermate effectief:
    • sterk tegen grassen zoals o.a. duist, windhalm en straatgras.
    • sterk tegen dicotylen zoals o.a. ereprijs, paarse dovenetel, klein kruiskruid.
  • Geen “aanbranden” van wortelonkruid. Wortelonkruiden kunnen in het voorjaar optimaal bestreden worden.
  • Schoon de winter door geeft het gewas een probleemloze start. Dit levert bij een wat zwaardere onkruiddruk een hogere  opbrengst dan wanneer het onkruid pas in het voorjaar wordt bestreden.
  • Zeer effectief resistentiemanagement. Voorkomt het ongemerkt “uitselecteren” van ALS- of ACC-ase-resistente onkruid. Minder stress in het drukke voorjaar: het onkruid in het graan is al bestreden!
  • En last but not least: vrijwel altijd lagere kosten dan bij de anders noodzakelijke voorjaarsherbicide(n). Op lichtere gronden en op löss, en ook in wintergerst, dient Herold in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste toepassingsmoment is dan het zgn. “puntenstadium” wanneer de tarwe juist is opgekomen.
Op de klei geldt 'Zaaitijd is Herold-tijd!'. Direct na zaai kan er altijd gespoten worden. De bodemwerking van Herold profiteert dan ook van het nog aanwezige vocht in de zaaivoor.

Op lichtere gronden en op löss, en ook in wintergerst, dient Herold in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste toepassingsmoment is dan het zgn. 'puntenstadium' wanneer de tarwe juist is opgekomen.

 

Afb.1. Met Herold schoon de winter door! Het gewas profiteert in het voorjaar direct van de optimale, ongestoorde groeimogelijkheden.