Producten

Vochtige weersomstandigheden zorgen voor een verhoogde druk van vruchtboomkanker

Zet Folicur SC in tijdens de bladval ter voorkoming van vruchtboomkanker

De oogstwerkzaamheden zitten er inmiddels bijna op en binnenkort zal ook het blad gaan vallen. Direct na de oogst hebben we te maken met plukwondjes en in een later stadium ontstaan er wondjes door de bladval. Dit zijn uitstekende invalspoorten voor vruchtboomkanker.

 

Afb. 1: voorbeeld vruchtenboomkanker 

Om de fruitbomen te beschermen tegen vruchtboomkanker is het noodzakelijk om deze wondjes af te dekken met een fungicide. Het moment om een preventieve bestrijding uit te voeren breekt binnenkort aan. Wees hier alert op. Vruchtboomkanker kan veel schade veroorzaken in jonge, maar ook zeker in oudere aanplanten.

Folicur SC mag maximaal 2 keer per jaar worden ingezet in de appel- en perenteelt met een spuitinterval van 21 dagen. De dosering bedraagt in appel max 0,3 l/ha en in peer 0,24 l/ha.

Het advies is om de eerste bespuiting uit te voeren bij een bladval van 50% en de volgende behandeling uit te voeren bij 100% bladval.

Voordelen Folicur SC:

  • Zeer effectief tegen vruchtboomkanker
  • Vloeibare formulering
  • Mengbaar met captan
  • Snel regenvast

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.