Producten

Ziektenbestrijding in blauwmaanzaad met Propulse

Propulse, een nieuwe troef in handen om ook in blauwmaanzaad diverse schimmels aan te pakken!

Blauwmaanzaad

Als je het een keer hebt gezien vergeet je het niet snel meer. De bloei van een perceel blauwmaanzaad is een prachtig gezicht, dat met name in het zuidwesten van Nederland, met enige regelmaat tegen te komen is.Tabel 1 oppervlakte per provincie van 2010 t/m 2019 (bron CBS)

Van blauwmaanzaad oogsten we het zaad om hier later de olie uit te persen of het zaad wordt in zijn geheel gebruikt voor diverse bereidingen en garneringen van ons voedsel. Om tot een mooi eindproduct te komen zijn er ook in de teelt van blauwmaanzaad diverse hobbels te nemen. Met Propulse hebben we een nieuw middel in de teelt dat een goede bijdrage kan leveren aan de ziektenbestrijding en hiermee aan de uiteindelijke kwaliteit en opbrengst.

 

Afb. 1 een perceel blauwmaanzaad. Een mooi moment om een ziektebestrijding uit te voeren is begin bloei.


Propulse

Propulse is een nieuw fungicide op basis van 125 g/l prothioconazool en 125 g/l fluopyram. De curatieve en preventieve werking van prothioconazool gecombineerd met de translaminaire, systemische en zéér sterk preventieve werking fluopyram maakt het een uniek en zeer breed werkend product. Deze unieke combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat de diverse schimmelziektes in de teelt van blauwmaanzaad effectief worden bestreden. De ziekten welke goed worden bestreden zijn Alternaria, Bladvlekkenziekten, Oogvlekkenziekte, Sclerotinia, Grauwe schimmel (Botryris) en Phoma. Voer tijdens het begin van de bloei een behandeling uit met 1 liter Propulse per hectare. Indien nodig mag deze, na 14 dagen, worden herhaald. 


Naast blauwmaanzaad heeft Propulse ook reeds een toelating in de volgende gewassen:

  • Mais
  • Suikermais
  • Zonnebloem
  • Koolzaad


Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.