Producten

Luizendruk in bieten aanhoudend erg hoog

Contoleer de percelen en grijp indien nodig in

De luizendruk in bieten blijft op vele plekken aanhoudend hoog.


Afb. 1 De groene perzikbladluis is de belangrijkste overbrenger van het vergelingsvirus.


Er komen naast de luizen gelukkig ook veel natuurlijke vijanden voor zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen, schild- en loopkevers, en gaas-en zweefvliegen.

Afb. 2 Natuurlijke vijanden van groene perzikbladluis (bron: IRS SID dec 2019)


Advies

Contoleer met regelmaat de percelen. Wanneer de schadedrempel is overschreden, kan dit seizoen nog een bespuiting worden uitgevoerd met Calypso of Bariard. Vanaf volgend seizoen zijn deze middelen niet meer toegelaten. 

Batavia is dit jaar nieuw in bieten. Hiervoor geldt een derogatie. Batavia is veilig voor bovenstaande nuttige insecten en past daarom uitstekend binnen IPM. En het heeft een relatief lange werkingsduur. 

Belangrijk voor een goede werking is een actieve groei van de bieten. Dit vormt de basis voor een goede opname en transport in de gehele plant.

De adviesdosering van Batavia is 0,45 l/ha. Het mag in suikerbieten twee keer per teeltseizoen worden toegepast met een interval van 14 dagen. Gebruik minimaal 300 liter water per ha.


Let op!

Bewaar als teler bij de inzet van Batavia in suikerbieten het onderstaande WG in uw administratie of in de bestrijdingsmiddelenkast voor eventuele een NVWA controle:

Klik hier om de pdf te downloadenMeer informatie?

Klik op een van de onderstaande logo’s voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.