Producten

Na regen, nachtvorst, sneeuw & hagel komt zonneschijn…

Na een natte herfst, een zachte winter, sneeuw vroeg in april en afgelopen weekend hagel op diverse plaatsen, waarbij de schade op sommige percelen behoorlijk is.

De weersvoorspellingen zien er nu beter uit, na een periode van koudere temperaturen en natte dagen.

Stijgende temperaturen zijn gunstig voor de verdere groei van de bloembollengewassen, maar daardoor neemt ook het risico op vuur (Botrytis) toe in uw gewassen.

 

Afb. 1: vuurspetters in een tulpengewas

 

Voor een goede preventieve bestrijding kan Luna Sensation ingezet worden

Luna Sensation is toegelaten in alle bloembolgewassen en daarmee in te zetten voor de bestrijding van onder andere Botrytis tulipae (tulp), Botrytis hyacinthi (hyacint) en Botrytis polyblastis (narcis). Naast Botrytis spelen ook andere schimmels in bloembollen een rol, zoals Mycosphaerella (bladvlekkenziekte) in iris en Stagonospora in narcis. Luna Sensation heeft een zeer breed werkingsspectrum.

Pas Luna Sensation voor het beste resultaat toe tijdens de groei van het gewas en met groeizaam weer. Dan is de cuticula (waslaag) namelijk opgezwollen waardoor maximale opname mogelijk is. De systemische eigenschappen maken Luna Sensation ook onder koude omstandigheden goed inzetbaar.

 

Het sterkste preventieve middel

Luna Sensation is het sterkste preventieve middel in bloembollen. Voeg bij voorkeur een bedekkingsfungicide toe. Luna Sensation mag maximaal 5 keer worden ingezet (maximaal 2 keer opeenvolgend). De dosering is 0,3 l/ha.

 

Curatieve behandeling

Wanneer Botrytis gesignaleerd wordt, kan met Rudis een curatieve gewasbehandeling worden uitgevoerd. Voeg bij voorkeur een bedekkingsfungicide toe. De dosering is 0,2 l/ha.

In tulp, zantedeschia, hyacint, fijnbollige narcis en lelie: toepassen vanaf bladontwikkeling met een interval van 7-10 dagen. Gladiool, grofbollige narcis en overige bloembollen: toepassen vanaf de bloei met een interval van 7-10 dagen.

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze gewaspagina "Tijd voor Tulpen" voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

        

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.