Producten

Verango, vloeibaar tegen aaltjes

Combineer het gemak van vloeibaar en effectiviteit op diverse aaltjes in aardappelen

Vloeibaar

Verango is een nieuw nematicide tegen diverse aaltjes op basis van de werkzame stof fluopyram. Met slechts een zéér lage dosering van 0,625 liter per hectare is het gebruiksgemak groot. Het is in de aardappelteelt goed mengbaar met veel gebruikte middelen en meststoffen en is daarom zonder probleem te mengen in de tank. Verango is zo samen met andere middelen als veurtoepassing in te zetten.

 

Een volveldsbehandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Ook hier geldt het gemak van een vloeibaar product zodat het gewoon met de veldspuit toe te passen is. Breng het middel aan voor de laatste grondbewerking en werk het middel in (10-20 cm) zodat het door de gehele bovenlaag goed verdeeld wordt. Zo is ook volvelds het aaltjesprobleem aan te pakken. Ook hier gebruiken we de zéér lage gebruiksvriendelijke dosering van 0,625 liter per hectare.

 

Effectiviteit

In de aardappelteelt komen verschillende soorten plantparasitaire aaltjes voor. Het gele aardappel-cysteaaltje (Globodera rostochiensis) en het witte aardappelcysteaaltje (Globodera pallida) kunnen aardappelmoeheid (AM) verschijnselen veroorzaken. Verango heeft een goede werking op aardappelcystenaaltjes en hiermee wordt de opbrengst veilig gesteld.

 

Ook op Pratylenchus pentrans zien we een goede werking van Verango. Zowel in de rij als volvelds toegepast zoals hier onder is te zien in een proef uit 2019.

Fig. 1.: Zetmeelmeeropbrengst bij inzet van Verango in de rij en volvelds t.o.v. andere strategieën

 

Een nieuw nematicide die het gemak van vloeibaar en effectiviteit combineert. Verango, vloeibaar tegen aaltjes!

 

Bekijk hier alle product informatie, toelatingen en adviezen of klik op het onderstaande logo:

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik altijd eerst het etiket en de productinformatie.