Producten

Perenknopkevers ontwaken uit zomerrust

Aantasting kan zorgen voor forse oogstreductie volgend seizoen

De perenknopkevers ontwaken uit hun zomerrust. Dit is hét moment om een bestrijding uit te voeren op de percelen met een historie van aantasting door de perenknopkever. Ter controle kan men op perceelsniveau een klopmonster nemen om de aanwezigheid van de perenknopkevers waar te nemen.  

 

Voorjaar: zware aantasting perenknopkever, vrijwel geen bloesem in de peren

 

De volwassen perenknopkever legt zijn eieren in de bloemknoppen. Uit de eieren komt een larve die vervolgens overwintert. De larven van de perenknopkever voeden zich met bloemknoppen met als gevolg dat deze niet tot ontwikkeling komen. Dit zorgt voor een forse oogstreductie in het volgende seizoen.    

 

Links een bloemknop die niet tot ontwikkeling komt door aantasting perenknopkever

 

Het advies is om een bestrijding uit te voeren met Sivanto Prime om de perenknopkevers te bestrijden. De adviesdosering van Sivanto Prime voor de bestrijding van de perenknopkever is 0,9 L/ha. 
Voer de bespuiting uit op een zonnige dag, dan zijn de kevers het meest actief. Naast de werking op de kevers bestrijd Sivanto Prime ook de perenbladvlooien die nu aanwezig zijn. 

Houd bij de bespuiting rekening met de eventuele fruitrassen die nog niet geoogst zijn. Dit i.v.m. residu en veiligheidstermijn. Sivanto Prime heeft een veiligheidstermijn van 14 dagen.   

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina "Tijd voor Peer" voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op onderstaand logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur: