Producten

Voorkom rupsenschade in het fruit

Bespuiting met XenTari actueel nu temperaturen verder gaan oplopen en de bladmassa toeneemt

Door het aanhoudende zonnige weer en hogere temperaturen in het vooruitzicht wordt de rupsenbestrijding met XenTari actueel. De jonge bladrollers die ingespinseld door de winter zijn gekomen, zijn nu actief en starten met vreten aan de groene delen. Dat is het moment om te starten met een bespuiting XenTari.

 

Afb. 1 - vreterij veroorzaakt door rupsen

 

Voor een effectieve bestrijding met XenTari is het belangrijk dat er wordt gespoten op een zonnige dag met veel instraling zodat de jonge rupsen actief zijn en vreten. Door die vreterij krijgen ze de actieve bestanddelen van XenTari binnen waardoor de rupsen effectief worden bestreden.

 

Pas de behandeling zo spoedig mogelijk onder goede weersomstandigheden toe:  als de zon volop schijnt, waardoor plantendelen opwarmen. XenTari is het meest effectief op jonge rupsen omdat deze relatief veel blad eten en gevoeliger zijn voor XenTari dan oudere rupsen. Zet XenTari daarom in op het moment dat de jonge rupsen uit hun spinsel komen.

 

XenTari bevat een van de meest effectieve bacteriestammen Bacillus thuringiensis subsp. Aizawai stam ABTS-1857 welke erg geschikt is voor de fruitteelt door het brede toxineprofiel.

 

Toepassing

Pas XenTari toe met een normaal watervolume (250 L water per ha). XenTari kan worden gemengd met andere middelen en de bespuiting kan dus worden gecombineerd met de schurftbestrijding. Afhankelijk van de druk van de diverse rupsen in de boomgaard is het advies om de bespuiting met XenTari na 7 tot 10 dagen te herhalen om tot een zo effectief mogelijke bestrijding te komen.

 

 
 

Advies 

  • Appel: dosering 0,1% met een maximum 1,5 kg/ha Xentari
  • Peerdosering 0,1% met een maximum 1,2 kg/ha Xentari

 

Voordelen

  • Middel van natuurlijke oorsprong
  • Bestrijdt rupsen effectief
  • Volledig veilig voor nuttige insecten en bestuivers
  • Kan ook worden ingezet in de biologische teelt
  • Geen MRL

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.