Producten

De toelatingen van de Roundup producten zijn verlengd

De herregistratie van de Roundup producten heeft geleid tot het wegvallen van bepaalde toepassingen of aanpassingen in het toegelaten gebruik en de respectievelijke doseringen.

Dit kan verschillen van product tot product; het is daarom belangrijk om altijd aandachtig het Wettelijk Gebruiksvoorschrift (of etiket) te lezen van het Roundup product.  

 

Bij de toelatingsverlenging werd voor alle Roundup producten een aflever- en een opgebruiktermijn bepaald waarin de producten kunnen verkocht respectievelijk door de telers gebruikt mogen worden volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift / etiket.

Hier volgt een samenvatting voor de op de markt zijnde Roundup producten:

  • Roundup Ultimate: aflevertermijn tot 5 mei 2022 en telers kunnen tot 5 november 2022 het product toepassen volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift W3. Daarna is W4 van toepassing voor gebruikers van Roundup Ultimate.
  • Roundup Plus: aflevertermijn tot 30 juni 2022 en telers kunnen tot 31 december 2022 het product toepassen volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift W1. Daarna is W2 van toepassing voor gebruikers van Roundup Plus.
  • Roundup Evolution: aflevertermijn tot 30 juni 2022 en telers kunnen tot 31 december 2022 het product toepassen volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift W7. Daarna isW8 van toepassing voor gebruikers van Roundup Evolution.
    Het niet-professioneel gebruik komt te vervallen.  Voor niet-professioneel gebruik gelden dezelfde aflever- en opgebruiktermijnen. Niet-professionele gebruikers kunnen Roundup Evolution dus toepassen tot 31 december 2022 volgens het Wettelijk Gebruiksvoorschrift W5.

 

Naast deze 3 bovengenoemde Roundup producten zijn ook de toelatingen van een aantal andere Roundup producten (o.a. Roundup, Roundup Max, Roundup Record, enz.) verlengd.

Deze producten worden in Nederland niet verkocht en derhalve hebben de wijzigingen van de betroffen Wettelijk Gebruiksvoorschriften en de vastgestelde aflever- en opgebruiktermijn geen praktische relevantie.

 

Bayer Crop Science zal het Roundup portfolio ondersteunen en zich onverminderd inzetten voor het behoud van deze belangrijke actieve stof voor de land- en tuinbouw.

 

Meer informatie?

Klik op  onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.