Producten

Zet Batavia in tegen zuigende insecten zoals bladluizen

Batavia toegelaten in de bedekte én onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten

Er is dit seizoen sprake van een relatief hoge insectendruk in diverse gewassen. Door de zachte winter en de warme omstandigheden al vroeg in het voorjaar zijn veel plaaginsecten zoals bladluizen al vroeg tot ontwikkeling gekomen. Het gevolg is dat op veel plaatsen de luizendruk hoog is opgelopen.

Over het algemeen kunnen natuurlijke vijanden een goede bijdrage leveren aan de beheersing van luizen. Dit jaar ging de ontwikkeling echter zo snel dat op veel percelen een correctie nodig was. Ook nu nog is op veel percelen sprake van een hoge insectendruk. Omdat veel boomkwekerijgewassen nu volop in ontwikkeling zijn kan er prima gecorrigeerd worden met Batavia. Een toepassing met Batavia bestrijdt aanwezige zuigende insecten zoals bladluizen  en spaart natuurlijke vijanden. Batavia levert zo een bijdrage aan het natuurlijk evenwicht binnen een perceel.

Batavia is een effectieve insectenbestrijder die sinds vorig jaar op de markt is. Batavia is een middel dat volledig systemisch werkt, het middel bevat dezelfde werkzame stof en de unieke tweezijdige systemische werking als Movento. In tegenstelling tot de op olie gebaseerde OD-formulering van Movento is Batavia een SC-formulering.

Voordelen van Batavia:

  • Beschermt door de dubbelsystemische werking ook jonge onbehandelde bladeren en het wortelgestel
  • Effectief tegen moeilijk te raken insecten zoals bladluizen, bladvlooien en cicaden
  • Zeer lange werkingsduur
  • Toegelaten in zowel de bedekte als de onbedekte teelt van boomkwekerij en vaste planten
  • Past uitstekend in de geïntegreerde boomteelt

Het is belangrijk om Batavia toe te passen onder groeizame omstandigheden zodat de actieve stof optimaal door het gewas kan worden opgenomen. Houd er rekening mee dat het een aantal dagen duurt voordat de actieve stof volledig is opgenomen in het gewas.

Pas Batavia altijd solo toe, niet mengen met andere middelen of meststoffen. Voor de meest effectieve werking de toepassing met Batavia herhalen na 14 dagen. Dit verlengt de duurwerking aanzienlijk en zorgt ervoor dat zuigende insecten geen kans krijgen.