Producten

Goed nieuws voor bietentelers - vrijstelling voor Batavia

Wederom een 120 dagen vrijstelling voor Batavia in suikerbieten

Batavia heeft weer een 120 dagen vrijstelling gekregen ter bestrijding van bladluizen in suikerbieten. De vrijstelling betreft twee toepassingen van 0,75 L/ha. Deze vrijstelling geldt van 1 april tot 15 juli 2022. Dat is goed nieuws voor akkerbouwers. Door de zachte winter tot nu toe zal de virusdruk mogelijk weer sterk toenemen en vergelijkbaar zijn met die van 2019 en 2020.

 

Afb 1. Forse aantasting van vergelingsziekte in suikerbieten


Batavia heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Het werkt dubbel systemisch: het wordt opgenomen en door de gehele plant naar boven én naar beneden getransporteerd. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge, onbehandelde bladeren beschermd zijn. Batavia is het enige middel dat dus ook de nieuwe groei beschermt.
  • Batavia werkt duidelijk langer dan andere middelen. Gemiddeld genomen is de werking een week langer dan met vergelijkbare middelen.

 

Advies

  • Batavia mag in suikerbieten twee keer per teeltseizoen worden toegepast met een interval van 14 dagen. De adviesdosering is 0,45 L/ha. Voeg altijd 1,0 L/ha veresterde plantaardige olie toe (bv Robbester of Actirob B).
  • Batavia kan prima gecombineerd worden met de onkruidbestrijding. Sterker nog, de bestrijding wordt er zelfs beter van! Door de olie wordt Batavia sneller opgenomen en geeft het een snellere en betere werking.
  • Batavia is vriendelijk voor natuurlijke vijanden en past uitstekend binnen IPM.

 

Publicatie
Download hier de PDF:

  

Meer informatie? 

Klik op het onderstaande logo naar de productpagina van Batavia of neem contact op met uw adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie