Producten

Nieuwe ontwikkelingen in Pythiumbestrijding in tulpenbroeierij

Previcur Energy effectief gebleken in Pythiumonderzoek

In het tulpenbroeiseizoen van 2019 heeft men voor het laatst gebruik kunnen maken van Fenomenal®, voorheen het standaard product in de aanpak tegen Pythium. Met de toelating van Previcur Energy® kan nu en in de toekomst effectief Pythium bestreden worden. Dit blijkt o.a. uit onderzoek in de tulpenbroei op potgrond.

 

Wat is Previcur Energy?

Previcur Energy bevat de actieve stoffen propamocarb en fosethyl-aluminium. Propamocarb heeft een direct bestrijdend effect tegen de Pythiumschimmel. Fosethyl-aluminium is een nieuwe actieve stof in de broeierij en induceert het afweermechanisme van de plant. Beide actieve stoffen worden door de wortel opgenomen en hebben een uitstekende werking tegen Pythium. Dit blijkt uit onderstaand onderzoek, uitgevoerd door Proeftuin Zwaagdijk. Het middel is flexibel toe te passen door middel van een potgrondbehandeling of aangietbehandeling.


  

 


Uit het onderzoek is gebleken dat Previcur Energy in de dosering 120-180 ml/m3 een vergelijkbare werking heeft als Fenomenal.

 

Advies


Potgrondbroei

Previcur Energy dient voor gebruik gelijkmatig door de potgrond gemengd te worden. De advies dosering voor de potgrondbehandeling is 120-150 ml/m³ potgrond. Previcur Energy kan ook tijdens de teelt worden toegepast middels een aangietbehandeling in een concentratie van 0,3%. Overleg met uw adviseur wat voor uw situatie de beste toepassing is.    


Waterbroei

In de waterbroei van tulpen is hygiëne zeer belangrijk in de strijd tegen Pythium, wanneer er Pythium verwacht of geconstateerd wordt,  is er de mogelijkheid om Previcur Energy toe te voegen aan het proceswater. De eerste ervaringen van deze toepassing in de praktijk zijn goed.


  


 


Previcur Energy in het kort

  • Uitstekende werking tegen Pythium (én Phytophthora)
  • Synergy van twee werkzame stoffen
  • Curatief én preventief
  • Positief gewaseffect en groeistimulans
  • Goede gewasveiligheid
  • Ingebouwd resistentiemanagement

Gaat u voor betrouwbaarheid dan kiest u voor Previcur Energy!

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.