Producten

Bayer stapt opnieuw in veredeling hybridetarwe

Bayer gaat samen met het Franse veredelingsbedrijf RAGT hybridetarwe ontwikkelen voor de Europese markt.

Bayer en RAGT denken dat ze elkaar goed aanvullen. Zo is Bayer leidend met gewasbescherming en digitale tools, en onder meer mais- en sojazaad. RAGT is met tarwezaad een grote speler op de Europese markt. Met de samenwerking willen de bedrijven de Europese boeren voorzien van nieuwe robuuste tarwerassen met een hoge opbrengst, die passen bij duurzame landbouw.

 

Tarwe is een belangrijk gewas

Met een areaal van 25 miljoen hectare in de EU en het VK en een aandeel van 20% in de wereldwijde eiwitconsumptie, is tarwe een belangrijk gewas. "Hybride tarwerassen bieden boeren de mogelijkheid in te spelen op de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt en daarbij de opbrengsten te verhogen in een duurzaam teeltsysteem", zegt Bob Reiter, hoofd research en development bij Bayer Crop Science. 

RAGT ziet de samenwerking als keerpunt voor boeren. "RAGT streeft naar een duurzame landbouw", aldus Laurent Guerreiro, general manager van RAGT. "Met deze samenwerking werken we aan betere tarwerassen en nieuwe teeltmethoden. Zo blijven we in lijn met ontwikkelingen in de agrarische sector."

 

Herintreding

Bayer was even weg op de markt voor hybride tarwe. In 2018 heeft Bayer op last van de mededingingsautoriteiten verschillende bedrijfsonderdelen af moeten stoten na de overname van Monsanto. Onderdeel daarvan was de verkoop van de R&D afdeling voor hybride tarwe aan BASF. Door de deal met RAGT treedt Bayer Crop Science opnieuw toe tot deze markt.