Producten

Wees alert op meeldauw en vruchtrotbestrijding in houtig kleinfruit

Veel gewasontwikkeling en struiken in bloei

Afb. 1 Rode bes in bloei

 

Ondanks de lagere temperaturen gaat de gewasontwikkeling door en bij de rode bessen zijn de eerste bloemen open. Dit is een belangrijk moment om de bessen te beschermen tegen schimmels zoals meeldauw en vruchtrot (bijv Botrytis). Met name de bloeiperiode is een belangrijk moment om een krachtige schimmelbestrijding uit te voeren, hiermee wordt de basis gelegd voor het verdere seizoen.

 

Bij de schimmelbestrijding in het zachtfruit is het advies om aan de basis Luna Sensation in te zetten. Dit is een middel op basis van de werkzame stoffen fluopyram en trifloxystrobin (bekend van de Flint).

 

Vervolg de schimmelbestrijding met Serenade. Serenade is een biologische schimmelbestrijder zonder MRL. Dit zorgt er dus voor dat het aantal werkzame stoffen beperkt blijft.           

 

 

Advies voor de meeldauw en vruchtrotbestrijding:

  • Bestrijdt gedurende de bloeiperiode de schimmels met het sterkste middel: Luna Sensation 0,6 l/ha
  • Na de vruchtzetting Serenade 5 l/ha in afwisseling met andere fungiciden
  • Serenade kan worden gemengd met bladmeststoffen of insecticiden. Serenade kent geen veiligheidstermijn en laat geen residu achter op het fruit.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze crop advisor Joost Nijssen 06-53241004

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.