Producten

Luna Care is een krachtig fungicide speciaal ontwikkeld voor de fruitteelt

Het draagt bij aan verbetering van de bloemkwaliteit en het versterkt de natuurlijke afweer

Nu de eerste perenrassen richting einde bloei gaan komt het moment eraan om Luna Care in te zetten in peer. De periode na de bloei vormt een belangrijke infectieperiode voor zwartvruchtrot, schurft en meeldauw. Luna Care bestrijdt deze schimmels krachtig.

 

De periode na de bloei is tevens het moment dat de bloemknoppen voor het volgende jaar worden aangelegd. Luna Care draagt sterk bij aan de verbetering van de bloemkwaliteit, dit resulteert in minder dode knoppen (o.a. veroorzaakt door Alternaria) het opeenvolgende jaar. Tot slot versterkt Luna Care de natuurlijke afweer van de boom.

 

Luna Care is een middel op basis van de actieve stoffen fluopyram (bekend uit de Luna Privilege) en fosetyl aluminium (bekend uit de Aliette). De combinatie van deze 2 actieve stoffen zorgt ervoor dat Luna Care zeer effectief is.

 

Positionering peer:

Start de eerste bespuiting met Luna Care aan het einde van de bloei in peer, herhaal deze bespuiting na 7 tot 10 dagen om de duurwerking te verlengen.

 

Positionering appel:

Start de eerste bespuiting met Luna Care in appel bij een vruchtgrootte van 10 mm. Herhaal deze bespuiting na 7 tot 10 dagen om de duurwerking te verlengen.

*niet toepassen in Golden Delicious i.v.m. mogelijke gewasreactie

 

Dosering en aantal toepassingen:

Dosering in zowel appel als peer bedraagt 2- 3 kg per ha afhankelijk van de boomhoogte. Gebruik de hoogste dosering in een volwassen boomgaard. Bij jonge aanplant kan worden volstaan met een lagere dosering. Het advies is om 2 toepassingen Luna Care achtereenvolgend in te zetten met een interval van 7 tot 10 dagen voor de beste duurwerking.

 

Kan Luna Care gemengd worden?

Luna Care is fysiek mengbaar met andere middelen. Bij het aanmaken van de tankmix dient rekening gehouden te worden met de mengvolgorde.  Zorg ervoor dat SC (suspensieconcentraat) formulering altijd eerst worden toegevoegd. Voeg daarna Luna Care toe en blijf gebruik maken van de roerinrichting. Voeg tenslotte de middelen op basis van een poeder (WP), granulaat (WG) of emulsie (EW) formulering toe.


Voordelen op een rij:

  • Bestrijdt nagenoeg alle relevante schimmels in appel en peer
  • Versterkt de natuurlijke afweer waardoor ook nieuw gevormde bladeren worden beschermt
  • Flowerpower: meer en sterker ontwikkelde bloemknoppen in het volgende jaar
  • Systemische werking
  • Binnen 2 uur regenvast
  • Flexibele spuitintervallen mogelijk
  • Dosering 2- 3 kg/ha afhankelijk van de boomhoogte
  • Veiligheidstermijn 28 dagen

 

Bayer aanwezig met een stand tijdens de fruitteeltbeurs

Kom voor meer informatie over Luna Care of een van onze andere gewasbeschermingsmiddelen langs bij ons op de stand nummer 68!

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.