Producten

Bayer kondigt reeks overeenkomsten aan voor oplossen grote openstaande geschillen voormalige Monsanto

Geschillen hebben betrekking op RoundupTM -aansprakelijheidsclaims, drift en Dicamba en PCB’s in water

Bayer kondigde op 24 juni 2020 een reeks overeenkomsten aan om de grote openstaande geschillen aangaande het voormalige Monsanto aanzienlijk op te lossen. Dit omvat overeenkomsten die het overgrote aandeel van de huidige Roundup™ -aansprakelijkheidsclaims voor producten zullen sluiten, terwijl ook een sterk kader wordt gecreëerd om de rest van de geschillen op te lossen. Het bedrijf kondigde ook afzonderlijke overeenkomsten aan om de geschillen over drift en Dicamba en de meeste geschillen over PCB’s in water van het bedrijf op te lossen. Zoals u wellicht al weet, werden PCB's legaal geproduceerd door Monsanto tot de productie ervan in 1977 werd stopgezet.


We blijven trots achter de veiligheid en het nut van dit product staan en vinden het heel belangrijk om te benadrukken dat we Roundup™ blijven ondersteunen als een belangrijk product binnen een geïntrigeerde teeltaanpak.


De beslissing om deze zaken op te lossen biedt meer zekerheid aan klanten en de gehele agrarische sector. Het stelt ons in staat om ons volledig te concentreren op de introductie van nieuwe innovaties en de meest urgente uitdagingen waarmee landbouwers worden geconfronteerd aan te pakken, om zo producten veilig, efficiënt en duurzaam op de markt te brengen.


De recente pandemie heeft de wereld herinnerd aan de cruciale rol die landbouw en wetenschap spelen in de gezondheid van ons dagelijks leven. Als we vooruit kijken, blijft onze focus bij Bayer gericht op het benutten van wetenschap voor een betere toekomst en het gebruik van die innovaties om u beter van dienst te zijn.


Wij waarderen de langdurige relatie met onze klanten en stakeholders en wij kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten. We zullen ernaar blijven streven om met nieuwe oplossingen voor onze klanten en landbouwers te komen.Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.