Producten

Schimmelaanpak in de teelt van aardbei onder glas

Inzet van breedwerkend fungicide Serenade

De najaarsteelten zijn al weer volop in ontwikkeling en de bloei is op de meeste plekken ook al aanwezig.

Vanaf dit moment is het van belang om de schimmelbestrijding goed aan te pakken.

We hebben nu nog zonnig weer met hoge temperaturen, maar in het najaar gaan we een periode in met een hogere schimmeldruk. Dat kan resulteren in  problemen als meeldauw en botrytis. Het is daarom raadzaam om nu een goede basis te leggen in de aanpak van schimmels. 

 

 

Afwisselschema

Luna Privilege wordt vaak preventief ingezet ten tijde van bloei. Het middel vormt een sterke basis tegen echte meeldauw en botrytis, heeft een lange duurwerking en biedt daardoor een zekerheid in de bescherming van uw teelt.

Richting de oogst is het schema mooi af te wisselen met Serenade. Serenade is een breedwerkend fungicide dat in een preventieve situatie sterk is tegen o.a. echte meeldauw en botrytis in de teelt van aardbei. De ‘groene’ actieve stoffen - de zogenaamde lipopetiden - zorgen ervoor dat deze schimmels geen kans krijgen om het gewas binnen te dringen.

Zorg voor een goede bedekking door het toevoegen van een uitvloeier. Herhaal de toepassing na 7 dagen voor een optimale werking.

Serenade kent geen veiligheidstermijn en geeft geen residu op het oogstbaar product. Dit maakt het een ideaal product tussen de oogstbeurten door. 

Voordelen van Serenade op een rij

- Breedwerkend tegen diverse schimmels
- Geen veiligheidstermijn
- Geen residu
- Combineerbaar met andere middelen
- Breed inzetbaar (gewasbehandeling, aangietbehandeling, grondbehandeling)

 

Onderstaand vindt u een productvideo van DLV Plant over de toepassing van Serenade in de teelt van aardbei. De video van december 2014 is nog steeds actueel! 

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ' Tijd voor Aardbei' voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op onderstaand logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.