Producten

Benut de voordelen van onkruidbestrijding in het najaar

Herold, de beste keuze voor onkruidbestrijding in wintergraan in de herfst

Een goede bestrijding van onkruid in tarwe en gerst begint al in het najaar. De keuze voor Herold is hierbij de beste strategie.

Herold bestrijdt probleemonkruiden uitermate effectief. Het middel is sterk tegen grassen als duist, windhalm en straatgras en breedbladige onkruiden als ereprijs, paarse dovenetel en klein kruiskruid.

Wortelonkruiden kunnen in het voorjaar dan ook optimaal bestreden worden.

Schoon de winter doorkomen biedt het gewas een probleemloze start. Dit levert bij een wat zwaardere onkruiddruk een hogere opbrengst op dan wanneer het onkruid pas in het voorjaar wordt bestreden.

De inzet van Herold garandeert een zéér effectief resistentiemanagement. Het voorkomt namelijk het ongemerkt 'uitselecteren' van ALS* - of ACC-ase**-resistente onkruiden. Door Herold in het najaar in te zetten, ontstaat er bovendien minder arbeidsstress in het drukke voorjaar. Het onkruid in het graan is dan immers al bestreden!


Advies onkruidbestrijding najaar

Op de klei geldt 'Zaaitijd is Herold-tijd!' Direct na zaai kan er altijd gespoten worden. De bodemwerking van Herold profiteert dan ook van het nog aanwezige vocht in de dan vers bereidde grond.

Op lichtere gronden en op löss, en ook in wintergerst, dient Herold altijd in de vroege na-opkomst te worden ingezet. Het beste toepassingsmoment is dan het zogenaamde 'puntenstadium' wanneer de tarwe juist is opgekomen.

Herold mag zowel voor- als na-opkomst worden toegepast, heeft een gebruiksvriendelijke formulering, is toegelaten in alle wintergranen en mag ook worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden. Met Herold mag de maximaal benodigde hoeveelheid flufenacet worden toegepast. Maak gebruik van deze voordelen en spuit bij voorkeur met 0,6 l/ha Herold.

 

 

Afb.1. Met Herold schoon de winter door! Het gewas profiteert in het voorjaar direct van de optimale, ongestoorde groeimogelijkheden

 

* ) bijvoorbeeld Atlantis Star, Capri Twin, Cossack Star,…

**) bijvoorbeeld Axial, Puma Extra, …

 

Capri Twin is een geregistreerd handelsmerk van Dow AgroSciences en Axial is een geregistreerd handelsmerk van Syngenta Crop Protection.