Producten

Teldor etiket uitgebreid in onbedekte groenteteelt

Extra botrytis middel beschikbaar voor sla en boon met peul

Het etiket van Teldor heeft een uitbreiding gekregen waardoor er een extra middel beschikbaar is voor het bestrijden van botrytis in sla en boon met peul (o.a. sperzieboon, boterboon, wasboon, kouseband). Het middel mag in deze gewassen maximaal twee keer per twaalf maanden worden toegepast. 

 

Deze uitbreiding is tot stand gekomen via een NL KUG (kleine teelten uitbreiding). Hiermee krijgt de markt ruimere mogelijkheden om fungiciden met verschillende werkingsmechanismen in te zetten ter bestrijding van botrytis en kan resistentie van de beschikbare middelen worden voorkomen. Teldor is een mooie aanvulling in het schema met Luna Privilege, Luna Sensation en Serenade.

 

De actieve stof, fenhexamid, staat bekend om de werking op botrytis spp. De afgelopen jaren heeft het middel zich al bewezen in de onbedekte teelten van klein- en steenfruit en in de bedekte teelt  van diverse glasgroenten en sierteeltgewassen.

 

 

De voordelen:

  • Dé Botrytis specialist
  • Snel regenvast door goede hechting aan de waslaag
  • Korte  veiligheidstermijn
  • Uniek werkingsmechanisme, resistentiemanagement

  

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor toepassingsvoorwaarden, product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.