Producten

Bestrijding wintervlinder aangebroken

Pak het juiste moment!

Er worden aanstaand weekend hogere temperaturen met zonnige periodes verwacht. Het kan dan overdag in de boomgaard (op het hout, tussen de jonge blaadjes) flink opwarmen. Dat zijn de de momenten dat de rupsen volop vreten!

Om het rupsencomplex in de breedte aan te pakken moet dit moment gepakt worden voor een effectieve bespuiting (de verschillende soorten rupsen zijn momenteel al actief, zie onderstaande tabel 1).

 

Afb. Tabel 1

 

De bestrijding van de wintervlinder komt deze week in beeld. Herhaal de bespuiting over 7 tot 10 dagen zodat de verschillende stadia rupsen worden bestreden. Voer de bespuiting uit vanaf het moment dat er geen regen meer wordt verwacht en de temperaturen gaan stijgen. Zoals het nu lijkt zou vrijdag een geschikte dag kunnen zijn om de bespuiting uit te voeren.

 

Toepassingsomstandigheden?

Het is zaak om de rups zo jong mogelijk aan te pakken omdat deze dan het makkelijkst te bestrijden is met XenTari. De rups hoeft dan weinig te vreten om effectief bestreden te worden. 

 

Dosering

Spuit XenTari in een dosering van 1 tot 1.5 kilo per hectare afhankelijk van het boomvolume en gewas. 

 

Afb 2. Voorkom rupsenschade met XenTari

 

Meer informatie?

 

Bekijk ook onze Gewaspagina Fruitteelt voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Bent u geïnteresseerd in teler ervaringen met XenTari lees dan de interviews uit onze Fruitteelt Koerier door HIER te klikken, met name DIT XenTari artikel.

Klik op het onderstaande logo voor het volledig etiket, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

  

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.