Producten

Glyfosaat verklaring naar aanleiding van interview met CEO Bill Anderson

Eind vorige week kreeg een interview met onze CEO Bill Anderson veel media-aandacht, waarin hij sprak over een aankomende innovatie in ons gewasbeschermingsportfolio. Anderson verwees naar een breed spectrum herbicide dat al enige tijd in de maak is en zegt dat het de eerste grote innovatie in het veld in 30 jaar is.

Het is echter een herbicide dat in de eerste plaats moet worden gezien als een extra optie naast glyfosaat en niet als een vervanging. Bayer blijft ervan overtuigd dat glyfosaat veilig, kostenefficiënt en effectief kan worden gebruikt. Het nieuwe product, dat vooral gezien kan worden als een extra optie voor de teler, zal vanaf 2028 op de markt komen, eerst voor soja en in latere stappen voor maïs, katoen, zonnebloempitten en groente en fruit.

Als innovatief bedrijf werkt Bayer altijd aan de vooruitgang van zijn portfolio. We ontwikkelen een nieuw breed spectrum herbicide dat telers een extra mogelijkheid biedt in onkruidbestrijding en resistentiemanagement. Het is het eerste nieuwe herbicide werkingsmechanisme in zijn soort in 30 jaar. We blijven ons volledig inzetten voor de veiligheid van glyfosaat en het belang ervan voor boeren en tuinders als onkruidbestrijdingsmiddel.