Producten

Serenade etiketuitbreiding

Toepasbaar in meerdere gewassen waaronder 1e en 2e jaars plantuien

Het toch al brede etiket van Serenade®  heeft een uitbreiding gekregen waardoor het middel ook gebruikt kan worden in eerste en tweedejaars plantuien, zilveruien, picklers, sjalotten en knoflook.

 

Serenade op basis van de bacterie Bacillus amiloliquefaciens QST713 mag nu ook in de eerstejaars en tweedejaars plantuien worden ingezet ter bestrijding van bodemziektes als pythium en fusarium (grondbehandeling) en voor de bestrijding van Botrytis en bladvlekkenziekte (gewasbehandeling). De tweedejaarsplantuien mogen tevens worden gedompeld in een oplossing van 1% Serenade.

Hiermee zijn er nu ook in de uienteelt mogelijkheden om ziektes direct aan te pakken via een bladbespuiting of een toepassing gericht op de bescherming van de wortels. Daarnaast wordt het gewas ook binnenuit weerbaarder gemaakt  tegen ziektes omdat het afweermechanisme van het gewas wordt geactiveerd. 
Deze etiket uitbreiding is tot stand gekomen via een NL-KUG (kleine teelten uitbreiding).

 

Afb.: rijtje plantuien

 

Serenade heeft een brede werking tegen schimmels en heeft ook een bio-stimulerend effect. Serenade wordt breed ingezet in verschillende teelten onder glas als ook in open teelten zoals wortelgewassen, aardappelen en fruitteelt.

 

De voordelen:

  Brede en directe werking tegen onder andere Botrytis, Sclerotinia, meeldauw, Alternaria, Monilia, Septoria en bodemgebonden ziektes als Pythium, Fusarium en Rhizoctonia
  Naast directe werking wordt ook het interne afweermechanisme van de planten geactiveerd
  Zeer breed toepasbaar in vrijwel alle land- en tuinbouwgewassen
  Geen veiligheidstermijn, tot de oogst inzetbaar
  Bodembehandeling helpt de wortels om voedingselementen als calcium, fosfaat en ijzer beter op te nemen.
  Geen residuen
  Niet-resistentiegevoelig
  De toepassing is niet afhankelijk van de temperatuur

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina Uien voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.