Producten

Perenknopkevers ontwaken uit zomerrust

Aantasting kan zorgen voor forse oogstreductie in volgend seizoen

Het afgelopen voorjaar zijn diverse telers verrast door de sterke toename van de perenknopkevers in hun perenpercelen.

De perenknopkevers zorgen voor een forse oogstreductie. De volwassen perenknopkever legt zijn eieren in de bloemknoppen. Uit de eieren komt een larve die vervolgens overwintert. De larven van de perenknopkever voeden zich met bloemknoppen met als gevolg dat deze niet tot ontwikkeling komen. Dit zorgt voor een forse oogstreductie in het volgende seizoen.    

 

Voorjaar: vrijwel geen bloesem in de peren door zware aantasting perenknopkever

 

Momenteel ontwaken de eerste perenknopkevers uit hun zomerrust. Dit is het moment om een bestrijding uit te voeren met Sivanto Prime op de percelen met een historie van aantasting door de perenknopkever. Ter controle kan men op perceelsniveau een klopmonster nemen om de aanwezigheid van de perenknopkevers waar te nemen.  

 

Advies en dosering

Het advies is om een bestrijding uit te voeren met Sivanto Prime om de perenknopkevers te bestrijden. De adviesdosering van Sivanto Prime voor de bestrijding van de perenknopkever is 0,9 L/ha. 
Voer de bespuiting uit op een zonnige dag, dan zijn de kevers het meest actief. Naast de werking op de kevers bestrijd Sivanto Prime ook de perenbladvlooien die nu aanwezig zijn. 

Houd bij de bespuiting rekening met de eventuele fruitrassen welke nog niet geoogst zijn. Dit i.v.m. residu en veiligheidstermijn. Sivanto Prime heeft een veiligheidstermijn van 14 dagen.   

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ' Tijd voor Peer' voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op het onderstaand logo voor meer productinformatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.