Producten

Bayer Crop Science zoekt en vindt meer contact met studenten

Partnerovereenkomst met HAS

HAS green academy en Bayer Crop Science sluiten een partnerovereenkomst. Als onderdeel van de overeenkomst zal Bayer Crop Science onder meer beroepsonderzoek uitzetten bij HAS green academy, feedback leveren op onderwijsprogramma’s en gastlessen verzorgen. Voor HAS green academy wordt Bayer Crop Science bovendien een premium partner voor stages en excursies.

 

 

Bayer Crop Science heeft behoefte aan meer contact met mogelijke toekomstige medewerkers (studenten), is op zoek naar kennis en wil haar personeel naar een hoger kennis- en vaardigheidsniveau brengen. Dat laatste kan vorm krijgen door bijvoorbeeld trainingen voor professionals die HAS green academy aanbiedt.

HAS green academy op haar beurt wil student, docent en bedrijfsleven bij elkaar brengen om gezamenlijk tot een hoger kennisniveau te komen. Daarnaast wil zij ook de kennis binnen de HAS-muren beschikbaar stellen voor het bedrijfsleven door middel van advies en opleidingen en innovaties in de praktijk met student en docent tot waarde brengen.

De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 1 jaar, met de intentie langjarig samen te werken.

Volgens duurzaamheidsmanager Christy van Beek van Bayer Crop Science in Nederland kan een diepere samenwerking tussen bedrijven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen de belangrijke zoektocht naar een meer productieve maar ook duurzame land- en tuinbouw versnellen. ‘De wereldwijde landbouw moet de komende jaren niet alleen meer voedsel produceren voor een groeiende wereldbevolking, maar ook met minder impact op milieu en klimaat.’

Topman Sylvain Moissonnier van Bayer Crop Science in de Benelux voegt daaraan toe: ‘HAS green academy is een belangrijke schakel tussen theorie en praktijk, waarmee we graag de banden aanhalen.’ Bayer telt in Nederland 5 vestigingen, waaronder diverse locaties voor de veredeling van groenterassen en de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen.

‘HAS green academy hecht veel waarde aan de samenwerking met het bedrijfsleven’, zegt Nathalie Roefs, adviseur bedrijfsopleidingen en onderzoek van HAS green academy. ‘Wij zijn een hbo-instelling met een marktgerichte oriëntatie. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij ons voorop. Om die reden werken wij veelvuldig samen met innovatieve organisaties en bedrijven die ontwikkeling nastreven, waaronder Bayer.’