Producten

Batavia tegen katoenluis in komkommer

Het is zomer in Nederland en dat zien we terug in de ontwikkeling van bladluispopulaties.

Afb. 1 katoenluis

 

Veel katoenluis in komkommer

Met name in de komkommers zien we een enorme toename van katoenluis. Katoenluis is een luis die moeilijker te bestrijden is en zich snel kan ontwikkelen. Batavia heeft een toelating in komkommer gekregen in het voorjaar van 2020 en met de komst van Batavia zien we dat de kansen voor katoenluis een stuk kleiner zijn geworden.

 

Producteigenschappen van Batavia

Batavia heeft een unieke tweezijdig-systemische werking. Het wordt opgenomen in de plant en zowel via bast als houtvaten (tweezijdig systemisch) door de gehele plant naar boven én naar beneden getransporteerd. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge onbehandelde bladeren, moeilijk bereikbare delen van de plant én het wortelgestel van de plant uitstekend beschermd zijn.

Batavia verdeelt zich sterk naar de energie-vragende delen van de plant (kop van de plant) waarna er een langdurige bescherming optreed.

 

Dosering Batavia 

  • 0,075% (75 mL/100 L water), indien nodig kan er een 2de bespuiting worden herhaald na 14 dagen.

 

Geen contactwerking

Batavia moet worden opgenomen door het insect en heeft géén contactwerking daarom is het belangrijk om bij een lage aantasting direct te spuiten, zorg voor een goede bladbedekking en een goede bladnatperiode zodat Batavia opgenomen kan worden door het blad.

Proeven uitgevoerd op diverse locaties laten zien dat Batavia de plant voor weken kan beschermen tegen een hoge druk van katoenluis.

 

Veiligheid voor biologische bestrijders

Batavia is niet geheel veilig voor  de spintroofmijt Phytoseiulus persimilis en galmuggen als aphidoletes aphidimyza en feltiella acarisuga, verder heeft Batavia een zeer gunstig profiel t.o.v. biologische bestrijders.

 

Meer informatie?

Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.