Producten

Week 21

Week 21 2022

Explosieve groei luizenpopulaties zet door

Nr 5 | 27 mei

Afgelopen week hebben we u bericht dat de luizenpopulaties snel groeiden. De groei blijft aanhouden en is met deze aantallen voor de tijd van het jaar uitzonderlijk hoog!

 

 

 

Zorg dat u met deze hoge luizenpopulaties de juiste strategie hanteert in deze enorme uitdaging tegen virusaantasting in uw gewassen.

 

Wij raden aan om goed in overleg te blijven met uw adviseur, ten aanzien van de juiste inzet van Sivanto Prime, Movento, Batavia en FLiPPER.

 

 

*Let op: Virusoverdracht kan al plaatvinden vanaf het moment dat de eerste luizen aanwezig zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 2-3 weken voordat de eerste luizen gevangen worden er al een risico is op virusoverdracht.

Deze luizenmonitoring komt tot stand door het wekelijks waarnemen van vangplaten in de verschillende teeltregio’s. Dit overzicht geeft een algemeen beeld van de luizendruk per regio. Analyse van de vangplaten wordt uitgevoerd door De Groene Vlieg. De luizenmonitoring is een gezamenlijk initiatief van Bayer Crop Science en CAV Agrotheek.