Producten

ForwardFarming Insights over waterkwaliteit

Uitnodiging & registratie ForwardFarming Insights meeting over waterkwaliteit op 25 april 2024

Op 25 april a.s. organiseert Bayer Crop Science een ForwardFarming Insights over waterkwaliteit op de ForwardFarm in Abbenes. Deze Insights sessie richt zich op mensen die meer willen weten over water en landbouw. Tijdens deze bijeenkomst hoort u de laatste ontwikkelingen en zien we innovaties in de praktijk.

Voor informatie en registratie verwijzen wij u naar onze event website link event website & registratie. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

 

Waterkwaliteit

De Kader Richtlijn Water (KRW) stelt doelen voor 2027 die behoorlijk uitdagend zijn. Wat betekent dit voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de waterkwaliteit? Deze en andere vragen worden besproken met sprekers van Bayer, de WUR en het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. 

De sessie omvat ook een bezoek aan de boerderij met onder meer uitleg over de phytobac en het gesloten vulsysteem.

 

ForwardFarming Insights

Deze Insights sessie richt zich op mensen die meer willen weten over water en landbouw. Tijdens deze bijeenkomst hoort u de laatste ontwikkelingen en zien we innovaties in de praktijk. ForwardFarming Insights zijn evenementen op de ForwardFarm “Het Groene Hart” in Abbenes rondom een bepaald thema. De evenementen duren doorgaans een dagdeel en zijn voor circa 20 personen.

Adres: ForwardFarm Het Groene Hart, Kaagweg 50, Abbenes.

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Christy van Beek: christy.vanbeek@bayer.com

 

Programma

9.15 Inloop met koffie en koek

9.30 Welkom op de ForwardFarm door Christy van Beek, Bayer CropScience

9.50 Risico’s van bestrijdingsmiddelen voor waterkwaliteit en biodiversiteit, prof. Paul van den Brink, Wageningen Universiteit

10.20 DAW helpt om grip te krijgen op bodem- en waterbeheer, Jacco Hoogendam en Hedwig Boerrigter, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer

10.50 Discussie

11.15 Rondleiding op het bedrijf door Jasper Roubos, Akkerbouwer

12.15 Lunch

13.00 Afsluiting